Babası Ahmet Karakurt ile birlikte kuşaktan kuşağa geçen kuyu kebabı kültürünü yaşatan Ömer Karakurt, haftanın 2 günü kuyu kebabı yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:“Cuma ve pazar günleri haftada 2 gün kuyu kebabı yapıyoruz. Bu bölgede tek olmamız nedeniyle Beycuma dışından misafirlerimiz geliyor. Büryan, bilinen ismiyle kuyu kebabı, kuzunun yaklaşık 2 saat kuyuda kendi ısısıyla pişmesiyle yapılıyor. Bu bölgeye has kuzuların özel pişirme tekniğiyle yapılan büryanın yanında salata ve ayran ikramımız oluyor. Beycuma Belediyesi şantiyesi yanında hizmet veren Büryancı Ömer’in Yeri’nde bu lezzeti tadmak isteyenler, 0530 371 42 43 numaralı telefondan beni arayarak rezervasyon yaptırabilir. Misafirlerimizi cuma ve pazar günleri saat 13.00’ten 15.00’e kadar hizmet veren iş yerimizde ağırlamaktan memnuniyet duyarız.”
Zonguldak
Yayınlanma: 09 Mayıs 2025 - 16:03
Güncelleme: 09 Mayıs 2025 - 18:26
Beycuma'da Bir Asırlık Gelenek: Büryan Kebabı
Zonguldak merkeze bağlı Beycuma beldesinde bir asırdır faaliyet gösteren Büryancı Çoban Ömer’in Yeri’nde haftada 2 gün kuyu kebabı yapılıyor.
Zonguldak
09 Mayıs 2025 - 16:03
Güncelleme: 09 Mayıs 2025 - 18:26
EDİTÖR
İlginizi Çekebilir