• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • karabük
  • Bartın
  • Alaplı
  • Gündem
  • İŞÇİ-SENDİKA
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Sağlık
  • Politika
  • Magazin
  • Kilimli Kozlu Gökçebey Devrek Kdz. Ereğli Çaycuma Zonguldak Spor Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
00:55
Çaycuma'yı Dolandırmıştı, Çanakkale'de Yakalandı!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Doyurucu ve pratik: Piliç Topkapı tarifi
Gündem
Yayınlanma: 29 Mart 2024 - 14:12
Güncelleme: 29 Mart 2024 - 14:37

Doyurucu ve pratik: Piliç Topkapı tarifi

Gündem
29 Mart 2024 - 14:12
Güncelleme: 29 Mart 2024 - 14:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Doyurucu ve pratik: Piliç Topkapı tarifi

En güzel ziyafet sofralarının baş tacı olacak kadar iddialı tadı damağınızda kalacak kadar lezzetli harika bir ana YEMEK olan Piliç Topkapı tarifi, pratikliğiyle elinizi kolaylaştıracak...

Sofralarınızda alternatif yemekler arıyorsanız, bugünün tariflerinden en iddialısı olan Piliç Topkapı tarifini denemenizi tavsiye ederiz. İşte, doyurucu ve pratik piliç topkapı tarifi...

PİLİÇ TOPKAPI TARİFİ

Malzemeler 

 

  • 4 adet kemiksiz tavuk kalça
  • 0.5 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
İçi için:

  • 1 su bardağı pirinç (suda beklemiş, süzülmüş)
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:

  • 1 çay bardağı su
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası
Yapılış

  1. Piliç topkapı için geniş bir kabın içine zeytinyağını ve baharatları koyup güzelce karıştırın ve açılmış tavuk butlarını bu karışıma güzelce buladıktan sonra üstlerini streç filmle örterek yaklaşık 30 dakika marina olmaları için bekletin.
  2. Yapışmaz tabanlı bir tencereye 2 yemek kaşığı zeytinyağını alın, kuş üzümlerini ekleyin ve dolmalık fıstıkları renkleri dönene dek kavurun.
  3. Ardından küp küp doğradığınız kuru soğanı da ilave edin ve soğanlar pembeleşene dek kavurmaya devam edin. Pirinci süzüp bol suyla yıkayın ve soğanların üstüne ekleyip 2 dakika kadar kavurun.
  4. Baharatları da ilave ettikten sonra 1 bardak sıcak suyu ekleyin.
  5. Tencerenin kapağını kapatın ve ocağın altını kısıp, iç pilav suyunu çekene dek yaklaşık 8 dakika kadar pişirin.
  6. Tavuk butlarından birisini alın derisi altta kalacak şekilde yayın, üstüne hazırladığınız iç pilavdan koyun. Sarma gibi sardıktan sonra açılmaması için kenarlarından kürdan yardımı ile birleştirerek kapatın.
  7. Bir kasede sosu için gerekli olan; su, zeytinyağı ve salçayı karıştırdıktan sonra, fırın kabına yerleştirdiğiniz tavukların üstüne gezdirin.
  8. Diğer tavukları da bu şekilde hazırlayarak bir fırın kabına yerleştirin. Piliç topkapı hazır. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirin ve ardından sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
# tavuk# YEMEK# PİLİÇ# RAMAZAN
EDİTÖR
Şebnem Saka
Şebnem Saka
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
"Sessiz kalmak da bir suçtur"
Eski Zonguldaksporlu Futbolcunun Baba Acısı
Eski Zonguldaksporlu Futbolcunun Baba Acısı
Bu Nasıl Danışman!
Bu Nasıl Danışman!
"En Kötü Senaryoya Hazırlıklı Olmalıyız!"
Son Haberler
Çaycuma'yı Dolandırmıştı, Çanakkale'de Yakalandı!
Çaycuma'yı Dolandırmıştı, Çanakkale'de Yakalandı!
Ereğli’de Emniyette Devam Kararı
Ereğli’de Emniyette Devam Kararı
33. Baston ve Kültür Festivali Başlıyor!
33. Baston ve Kültür Festivali Başlıyor!
3 inek şap hastalığından telef oldu
3 inek şap hastalığından telef oldu
Kayıp Av Köpeği Her Yerde Aranıyor
Kayıp Av Köpeği Her Yerde Aranıyor
Zonguldak İlçeleri
  • Alaplı
  • Çaycuma
  • Devrek
  • Gökçebey
  • Karadenizereğli
  • Zonguldak
YEŞİL’DEN GREVE ÇIKAN OYKA İŞÇİLERİNE ZİYARET
YEŞİL’DEN GREVE ÇIKAN OYKA İŞÇİLERİNE ZİYARET

Ana Sayfa
karabük
Bartın
Alaplı
Gündem
İŞÇİ-SENDİKA
Ekonomi
Dünya
Sağlık
Politika
Magazin
Kilimli
Kozlu
Gökçebey
Devrek
Kdz. Ereğli
Çaycuma
Zonguldak
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.