Ekşili Yuvalama Tarifi İçin Malzemeler
Yuvalamalar için;- 1/2 (yarım) kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1 tane soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 YEMEK kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı nane
Ekşili Yuvalama Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle 1 su bardağı pirinci yıkayıp, süzüp temiz bir bezin üzerine koyup kurutuyoruz (ben geceden masaya koyup,sabaha kadar beklettim)
- Ardından baharat öğütücüden pirinçleri (4-5 seferde) geçirip un haline getiriyoruz.
- Bir kabın içine kıyma,pirinç unu,soğan (4-5 parçaya kesip) tuz ve karabiber karıştırıyoruz.
- Rondodan tek seferde çekilmeyeceği için 3-4 seferde bu işlemi yapıyoruz.
- Sonra bir kaba alıp 1-2 dakika yoğurup, nohut büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz. Bu işlem çok uzun sürüyor. Tavsiyem yanınızda birkaç kişi olsun