İl merkezinde düzenlenen fuar, yöresel ürünler pazarı ve tanıtım günleri gibi etkinliklerde gıdanın doğrudan son tüketiciye arzının yapıldığı alanlar, Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince denetlendi.Yapılan denetimlerde; stantlarda kayıt belgesi yerine geçen belgelerin varlığı, satışa sunulan ürünlerin etiketleme ve mevzuata uygunluğu, fatura/irsaliye gibi izlenebilirliği sağlayan belgelerin bulunup bulunmadığı, geçici satış alanlarının fiziki koşulları,
ürünlerin uygun sıcaklıkta muhafaza edilip edilmediği kontrol edildi.
Yapılan kontroller sonucunda;
2 adet sucuk, 1 adet salça,
1 adet tereyağı, 1 adet çay,
1 adet zeytinyağı, 1 adet peynir numunesi olmak üzere toplam 7 numune alındı.Ayrıca 105 kg gıda güvenilirliği şartlarını taşımayan ürüne el konulurken, tespit edilen diğer uygunsuzluklara ilişkin ise mevzuat çerçevesinde idari yaptırımlar uygulandı.
ürünlerin uygun sıcaklıkta muhafaza edilip edilmediği kontrol edildi.
Yapılan kontroller sonucunda;
2 adet sucuk, 1 adet salça,
1 adet tereyağı, 1 adet çay,
1 adet zeytinyağı, 1 adet peynir numunesi olmak üzere toplam 7 numune alındı.Ayrıca 105 kg gıda güvenilirliği şartlarını taşımayan ürüne el konulurken, tespit edilen diğer uygunsuzluklara ilişkin ise mevzuat çerçevesinde idari yaptırımlar uygulandı.
















