Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kantin işletmecisi Saadettin Yıldız, Pekin ördeği etinden döner yaparak, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyledi. Yıldız, ilk başlarda öğretmenler ve öğrencilerin portakallı Pekin ördeği dönerine önyargılı yaklaştıklarını, ancak artık almak için kuyruk oluşmaya başladığını anlattı.
Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ
Mezun olduğu okulun 28 senedir kantinini işleten Saadettin Yıldız, Bolu'dan özel olarak getirdiği pekin ördeği etini döner yaparak satıyor. Yıldız, baş kısmına portakal yerleştirdiği ördek dönerini kızgın ateşte pişirerek müşterilerinin ilgisine sunuyor.Portakallı Pekin ördeği dönerine öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yıldız, "İlk başlarda alışılmışın dışında bir döner olduğu için önyargıyla yaklaşılıyordu. Ne zaman ki, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz bu döneri tattı, döner için kuyruk oluşmaya başladı. Herkes çok sevdi, paket yaptıran bile var diyebilirim" dedi.BÜTÇE DOSTU DÖNERSabahtan akşama kadar sipariş aldıklarını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:"Türkiye'de ilk ve tek yapan biziz. Özel bir döner bu. Bu görmüş olduğunuz döneri Bolu'dan getirtiyorum, yapımı için çok emek sarf ediyorum. Dürüm şeklinde yapıyoruz, dilerseniz de porsiyon olarak tabakta da yapıyoruz. Tabakta menü halinde pilav, patates, domates, Pekin ördeği döneri, çorba ve ayran ile beraber 150 lira tutuyor. Dürüm halinde ise 75 liradan satıyoruz. Piyasadaki et ve tavuk döner fiyatlarının altında satıyoruz. Hem öğrenciler hem de dar gelirli vatandaşlar için son derece uygundur dönerimiz.""ETİ ÇOK YUMUŞAK"
Elektrik bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Berk Kuşçılı ise, portakallı pekin ördeği dönerini her gün severek yediğini belirterek, "Severek yiyorum. Eti çok yumuşak ve hafif. Portakal tadı da geliyor" dedi.
Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ
Mezun olduğu okulun 28 senedir kantinini işleten Saadettin Yıldız, Bolu'dan özel olarak getirdiği pekin ördeği etini döner yaparak satıyor. Yıldız, baş kısmına portakal yerleştirdiği ördek dönerini kızgın ateşte pişirerek müşterilerinin ilgisine sunuyor.Portakallı Pekin ördeği dönerine öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Yıldız, "İlk başlarda alışılmışın dışında bir döner olduğu için önyargıyla yaklaşılıyordu. Ne zaman ki, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz bu döneri tattı, döner için kuyruk oluşmaya başladı. Herkes çok sevdi, paket yaptıran bile var diyebilirim" dedi.BÜTÇE DOSTU DÖNERSabahtan akşama kadar sipariş aldıklarını ifade eden Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:"Türkiye'de ilk ve tek yapan biziz. Özel bir döner bu. Bu görmüş olduğunuz döneri Bolu'dan getirtiyorum, yapımı için çok emek sarf ediyorum. Dürüm şeklinde yapıyoruz, dilerseniz de porsiyon olarak tabakta da yapıyoruz. Tabakta menü halinde pilav, patates, domates, Pekin ördeği döneri, çorba ve ayran ile beraber 150 lira tutuyor. Dürüm halinde ise 75 liradan satıyoruz. Piyasadaki et ve tavuk döner fiyatlarının altında satıyoruz. Hem öğrenciler hem de dar gelirli vatandaşlar için son derece uygundur dönerimiz.""ETİ ÇOK YUMUŞAK"
Elektrik bölümü 1'nci sınıf öğrencisi Berk Kuşçılı ise, portakallı pekin ördeği dönerini her gün severek yediğini belirterek, "Severek yiyorum. Eti çok yumuşak ve hafif. Portakal tadı da geliyor" dedi.