• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • karabük
  • Bartın
  • Alaplı
  • Gündem
  • İŞÇİ-SENDİKA
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Sağlık
  • Politika
  • Magazin
  • Kilimli Kozlu Gökçebey Devrek Kdz. Ereğli Çaycuma Zonguldak Spor Kültür-Sanat Bilim ve Teknoloji Eğitim Yerel Asayiş Genel Çevre
  • Ara
SON DAKİKA:
18:02
Osman Bozkan gitti... Uygar Keskin geldi!
17:42
MEHMET YÜRÜTMEN'İ KAYBETTİK
01:50
TERMİNAL IŞIKLARDA KAZA!
Video Galeri Foto Galeri Yazarlar Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Devrek
  3. Tarihi fırında 113 yıldır simit pişiyor
Devrek
Yayınlanma: 31 Mart 2025 - 11:05

Tarihi fırında 113 yıldır simit pişiyor

Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki tarihi taş fırın, odun ateşinde 113 yıldan bu yana ilçenin adeta simgesi olan Devrek simidi üretiyor. Devrek ilçesinde 1912 yılında hizmete giren tarihi taş fırın o günden bu yana ilçe sakinlerine ve il dışından gelen yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Devrek
31 Mart 2025 - 11:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tarihi fırında 113 yıldır simit pişiyor
Tarihi iş yerinde, odun ateşinde 113 yıldan bu yana ilçenin adeta simgesi olan Devrek simidi üretiliyor. Devrek simidinin çok özel olduğunu vurgulayan işletme sahibi Mustafa Güneş, "İlçemizin adeta simgesi haline gelen simit üretimi tecrübeli ustalarımızın sayesinde özenle hazırlanmaktadır. Simitlerimizin imalatında özel ve kaliteli ürünler kullanmaya gayret gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın sofralarına gelene kadar birçok aşamadan geçmektedir. Tamamen taş fırınımızda ve meşe odunu pişen simitlerde Ege yöresinden temin ettiğimiz incir pekmezi kullanıyoruz. Bu da ürünün kalitesini ve lezzetini artıyor" diye konuştu.
Tarihi fırının 113 yıldan bu yana hizmet verdiğini anlatan Güneş, "Fırınımız 1912'den beri faaliyettedir. Bizden önce Gül Kadir çalıştırdı. Biz burayı 40 yıldır ailemiz adına çalıştırıyoruz. Ondan önce 40 yıl kadar Gül Kadir ondan önce de yaklaşık başka birisi çalıştırmış. Fırın tarihi fırın. Sadece biz gerekli ince tamirat ve tadilatlarını yapıyoruz. Özellikle meşe odunu çok önemli. Özel bir aroma veriyor. Taş fırında odun ateşinde simidi pişiriyoruz" ifadelerine yer verdi.

# Tarihi fırın# 113 yıldır# simit pişiyor# Zonguldak
EDİTÖR
Merve Hasanoğlu
Merve Hasanoğlu
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
33. Baston Festivali Başlıyor
33. Baston Festivali Başlıyor
6 Tezgâha Mühür!
6 Tezgâha Mühür!
33. Baston ve Kültür Festivali Başlıyor!
33. Baston ve Kültür Festivali Başlıyor!
GAZETECİNİN BABA ACISI
GAZETECİNİN BABA ACISI
Son Haberler
Zonguldak’ta 15 Temmuz sancak koşusu yapıldı
Zonguldak’ta 15 Temmuz sancak koşusu yapıldı
Demokrasi Nöbeti Başladı
Demokrasi Nöbeti Başladı
Demokrasi yürüyüşü başladı
Demokrasi yürüyüşü başladı
Bartın'daki cinayetin detayları ortaya çıktı
Bartın'daki cinayetin detayları ortaya çıktı
 ZONDEF’ten 15 Temmuz Gazisi Sinan Avcı’ya anlamlı ziyaret
 ZONDEF’ten 15 Temmuz Gazisi Sinan Avcı’ya anlamlı ziyaret
Zonguldak İlçeleri
  • Alaplı
  • Çaycuma
  • Devrek
  • Gökçebey
  • Karadenizereğli
  • Zonguldak
Hilmi Özmekik yaşamını yitirdi
Hilmi Özmekik yaşamını yitirdi

Ana Sayfa
karabük
Bartın
Alaplı
Gündem
İŞÇİ-SENDİKA
Ekonomi
Dünya
Sağlık
Politika
Magazin
Kilimli
Kozlu
Gökçebey
Devrek
Kdz. Ereğli
Çaycuma
Zonguldak
Spor
Kültür-Sanat
Bilim ve Teknoloji
Eğitim
Yerel
Asayiş
Genel
Çevre
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Asayiş
  • Bilim ve Teknoloji
  • Çevre
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Kültür-Sanat
  • Magazin
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Yerel
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.