Anadolu'nun birçok yöresine ait yiyecek, hediyelik eşya ve tekstil ürünü yıkılan eski Merkez Çarşısı inşaatı alanında bulunan fuarda vatandaşların ilgisine sunuluyor. Yağan yağmura rağmen fuarda Zonguldaklı vatandaşların en çok ilgi gösterdiği yöresel yemeklerin başında kuzu etinden yapılan Cağ Kebabı geliyor. Zonguldaklıların cağ kebabına olan ilgisinden son derece memnun olduğunu dile getiren Cağ Kebabı Ustası Murat Gül, “Özellikle Karadenizlilerin ve Zonguldaklıların kuzu etini pek tercih etmediğini düşünüyorduk. Ama gördük ki, ilgi çok fazla. Zonguldak halkı cağ kebabını çok sevdi. İlgiden son derece memnunuz, yağan yağmurdan satışlarımız etkilenmedi çok şükür. Gördüğünüz gibi yine de ilgi var.” dedi.Öte yandan Cağ Kebabı Ustası Gül, Cağ kebabının bir şişinin 125 lira olduğunu belirterek, yemek isteyenlerin dürüm şeklinde ya da tabakta porsiyon halinde yiyebileceklerini sözlerini ekledi. Haber: Cevat Baran ÇAYDAŞ



